Продайте вашия бизнес, купете разработен бизнес, намерете бизнес съдружие, обменете бизнес идеи. Започнете франчайз бизнес. ПРАВЕН КАТАЛОГ,seo оптимизация,СПРАВКИ В АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА-ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР,ТЪРГОВСКО ПРАВО,Юридически услуги.Обяви,Оферти.Продава Купува бизнес,Покупко-Продажба на Фирми,Транспорт,Логистика,Строителни услуги,

Добавяне на сайт в Google, Yahoo и Bing

Добавяне на сайт в Гугъл

Google е една от най-важните търсещи машини, защото над 70% от интернет търсенето в света се прави чрез този портал. Освен това, той дава резултати от търсения и към някои други търсещи машини.
В момента в Google може да се добавя от тук http://www.google.com/addurl/ . Може също да си направите Google Account, да влезете в Google Webmaster Tools (GWT) и да сложите карта на сайта (sitemap) в .xml формат.
Хубавото е, че когато добавиш сайт към големи директории, като DMOZ например, и бъдеш индексиран, ботовете на Google и на другите търсачки гарантирано ще включат адреса на сайта. Това означава, че не трябва да правите допълнителни неща, за да бъдете индексиран от търсещата машина.
Google все още предоставя опцията “add url” (добави линк), което позволява да добавите URL адрес директно към „паяка”. И отново, няма никаква гаранция, че Google ще индексира добавеното URL в базата си данни след добавянето, но защо да не се възползваме от тази опция, докато можем. Въпреки това, има смисъл да добавяте своята начална страница и може би още 1-2 адреса, освен домейн името, с помощта на “add url” страницата.
Наистина не е нужно повече от това. Единствената причина за добавяне на някой от вътрешните страници е в случай, че има проблем с достъпването й от началната страница. Това дава на Google алтернативен път към нея. Каквито и страници да посещава търсачката, тя ще търси линкове, които водят към останалите страници. Това е достоверно и за ботовете.
Ако имате напълно нов сайт, може би ще отнеме поне месец преди да бъдат индексирани страниците. Разбира се, може и да се справите за 1-2 дни, всичко зависи от SEO уменията и опита ви.

Добавяне на сайт в Яху

Yahoo!, освен че е една от най-големите директории в интернет пространството, е много важна търсеща машина, използвана от много хора по света (особено от американците). Тя осигурява главните резултати за много услуги.
Добавянето на сайт в Yahoo! става на този адрес http://search.yahoo.com/info/submit.html. Ако се насочите към “Submit For Free” бутона, ще можете да добавите само главната страница, плюс карта на сайта в .xml формат. Трябва да се регистрирате, за да предложите сайта си.
Докато при Google най-добрият начин да бъдете индексирани е безплатен, то при Yahoo! безплатното добавяне не ви гарантира по никакъв начин, че ще бъдете индексиран, но в повечето случаи, индексацията е успешна. Сайтът се регистрира по същия начин, както и при Google.
Ако не бъдете индексирани безплатно, Yahoo! предлага достъпни платени програми, които гарантират индексацията на страниците ви. Лошото е, че най-достъпната програма има и PPC към нея, което означава, че ще ви таксуват, всеки път когато някой влезе в сайта ви, чрез индексираната връзка. Ако свършите парите, можете да бъдете изхвърлени от списъка, което е доста неприятно. Има и добри шансове, да останете в списъка безплатно, разбира се.
Между другото, „паякът” на търсещата машина Yahoo! е комбинация от 3 различни технологии, закупени през 2002 и 2003: Inktomi, AltaVista, FAST’ AllTheWeb. След като бъдете индексирани в Yahoo!, автоматично ще бъдете индексирани от гореспоменатите търсещи машини, тъй като главният „паяк” контролира закупените „паяци”.

Добавяне на сайт в

Бинг

Добавянето в Bing става чрез: http://www.bing.com/docs/submit.aspx. Също така, търсачката предлага и собствена версия на Webmaster Tools, чрез които се добавят карта на сайта, преглежда се статистиката и други. За да се използват тези инструменти се изисква предварителна регистрация.
В днешно време това е третата по популярност търсеща машина в света. Тя използва „паяци” на основата на MSNbot. Както и при Google, „паяците” намират нови сайтове, чрез връзки, които водят към тях. Поради голямата активност на тези „паяци”, в момента има над 5 милиона индексирани страници. Те са програмирани да направят колкото се може по-голяма база от данни.
Странното при Bing е, че има възможност да изключва от списъка си дори платени индексации. Позиционирането на сайта се определя само от съдържанието, което внимателно се преглежда от търсещата машина. Взима се под внимание и честотата на обновяване на сайта. Колкото по-активен е сайтът, толкова по-високо ще се класира той, след като бъде обхождан от „паяците”.
Ако нямате търпение „паякът” да намери вашия сайт, можете да го добавите ръчно от “add url” бутона. Единственото, което се прави след това, е чакането на бота.
Да обобщим – трябва търпение! Не се нервирайте, ако няма моментални резултати. Това е нормално, тъй като при някои сайтове е необходимо време, за да се появят в списъка на търсещата машина. За Bing периодът е около 6 седмици, при Yahoo! е 8-12 седмици, а за Google максимумът достига до 3 месеца. При Google дори може да се очакват задоволителни резултати чак след година. Наистина доста дълъг период за чакане, но пък за сметка на това, Google ще осигури половината трафик на вашия сайт, а ако сте добри в SEO, може и над 90% от него :) Определено си струва, нали?